Римски щори

Римски щори - това са щори с много елегантен, строг и оригинален вид, подходящи за всеки интериор и за прозорци с различна архитектурна форма. В днешно време римските щори се радват на небивала популярност. Във всяко списание, посветено на интериора, вие задължително ще видите снимки на римски щори. Ценителите на стилния интериор все по-често поръчват римски щори не само за дома си, но и за офиса или ресторанта. Тези щори отлично ще се впишат във всеки интериор - класически или съвременен.

Какво представляват римските щори? Това са равни части плат, обработени в краищата, които при повдигане с помощта на механизъм се събират в красиви хоризонтални плисета, като всяко следващо попада върху предходното. Красотата на линиите се получава благодарение на специални рейки. Този вид щори идеално предпазват от слънчева светлина, когато са в пуснато състояние.Конструкцията на римските щори е много функционална - те могат да се монтират на рамката на прозореца, на стената и дори на тавана. Те лесно се поставят на сложни за декориране места като остъклена тераса или кухненски прозорец. Римски щори се използват и там, където няма достатъчно място за завеса на страничните прозорци.

Големият избор на разцветки и материи ви позволява да подберете вариант, който напълно да съответства на вашия вкус и интериор. При ушиването на римските щори може да се използва всякакъв вид декоративна тъкан - от най-леките до най-плътните. Тъканите за римски щори се обработват по специален начин, който ги защитава от прогаряне, замърсяване и деформация при нагряване.

Преимуществата на римските щори това са тяхната практичност, лесни за управление и експлуатация - те лесно могат да се свалят от корниза за пране или да се заменят с нова материя.
Вашият дом ще бъде защитен и много уютен!