Японска стена

Япония е удивителна страна, чийто народ живее в постоянна хармония с обкръжаващата го природа. Даже дома на японеца не е просто четири стени - това е пространство, пълно със светлина и естествено продължение на обкръжаващия го свят.

В наши дни японският стил е много популярен. Може би това е свързано с това, че в него има някакво очарование и дори магия. А може би това е свързано с това, че създаването на японски интериор е крайно просто. Главното е минимум детайли и повече "въздух". Главен атрибут за японския интериор е ниските мебели, отсъствието на допълнителни шкафчета, отсъствието на етажерки и разбира се присъствието на щори японска стена.При щорите японска стена всичко е гениално просто. На външен вид щорите изглеждат много опростено - абсолютно равни панели съединени в гортата и долната част. Обикновено се изработват от леки натурални или синтетични материали.

Този вид щори чудесно се вписват в интериор, който се състои от миминум мебели. Главното за тях е обаче прозорецът, който ще украсяват да е голям и широк, иначе японските щори ще направят интериора тежък. Японските щори чудесно скриват и от нежелани външни погледи,затова те могат да се използват не само за оформянето на прозорци, но и като декоративна преграда в помещението.

Ако вие желаете вашят интериор максимално да съотвества на японския стил, то е хубаво да изберете щори в пастелни тонове - бели, светлозелени, розови или бежови. Ако желаете обаче да придадете на стаята изисканост - насочете се към по-ярките цветове, коийто между другото могад да бъдат украсени и с рисунска - цъфтяща вишна, клонки от ива, цветя или приказни птици.Щорите японска стена - са привлекателно решение за тези, които искат да направят своя интериор красив и наистина оригинален. Изящни, леки, прозрачни и полупрозрачните тъкани дават чудесна възможност да се експерементира със слънчевата светлина в нашия интериор.